Implantul dentar a fost conceput la inceputul anilor 60 ca o metoda de a substitui un dinte sau un grup de dinti. Ideea este insa mult mai veche, la fel de veche ca necesitatea de a inlocui dintii extrasi de pe arcadele dentare.

Implantul dentar este destinat a inlocui radacina (uneori si coroana) dintelui absent. Pentru introducerea unui implant este nevoie de o interventie chirurgicala deoarece acesta va fi introdus si ancorat in osul maxilar. Implantele se pot adresa atat maxilarului superior (maxilla) cat si maxilarului inferior (mandibulla). Deocamdata implantul dentar nu este considerat ca "ultima ratio" in tratamentele stomatologice, dar este o alternativa deosebita, mai ales atunci cand trebuie sa fie substituit un grup important de dinti.

In prezent, implantele dentare sunt de cele mai variate forme, insa alegerea celei mai indicate se face de catre specialistul implantolog pe baza unui examen clinic si radiologic amanuntit. Este important de stiut ca tehnica implica totusi costuri ridicate si ca este o procedura de durata, care necesita nu numai o buna colaborare cu medicul dar si mentinerea unei igiene buco-dentare impecabile, pentru a favoriza ancorarea cat mai rapida si cat mai stabila in os.

Daca aceste informatii va sunt de folos, sau daca doriti altele, nu ezitati sa ne contactati.